lauantai 27. huhtikuuta 2013

Loppukiri

Pakko myöntää, että kevät Britanniassa on mahtavaa aikaa. Kun Suomessa oli vielä lunta, täällä kukkaset kukkivat, puut saivat vihreät lehdet ja ihmiset olivat piknikillä puistossa. Oli ihanaa, kun kevät saapui heti, eikä tarvinnut odottaa lumien sulamista. Mutta ilmeisesti Suomessakin ollaan suurimmista lumikinoksista päästy viimein eroon, mikä on hienoa :)

Täällä on koulutöiden väsääminen aloitettu ihan tosissaan... huhhuh. Joka päivä vietän studiolla vähintään sen 6 tuntia, ja jos studiolle ei päästä, niin hommat jatkuu kotosalla. Noi mun deadline- arviot oli vähän niin ja näin, Advanced studio recording- kurssin (omien biisien tuottaminen) tehtävän palautus on 15.5. Music & audio post production- kurssin (äänet videoon) palautus on 6.5. Subcultures & scenes- kurssin (multimedia powerpoint- presentaatio valitusta alakulttuurista) tehtävän palautus on 14.5. Lisäksi Songwriting- kurssilla oli viimeiset viikot käsillä, ja palautin viimeisen tehtävän eilen. Lupasin myös laulaa ykkösvuoden opiskelijoiden äänityskurssin biisiin voksut ja tehdä lyriikat/melodian, sen parissa pakersin muutaman päivän. Tein yhden version biisistä, mutten ollut siihen tyytyväinen, joten kirjoitin lyriikat uuteen uskoon ja muokkasin melodiaa. Parempi siitä tulikin, joten nyt voi hyvillä mielin antaa ryhmälle voksuraidat käyttöön. Voin kyllä ehdottomasti suositella ko. online- biisinkirjoituskurssia kaikille biisinkirjoittajille (Coursera), siitä on ollut älyttömän suuri apu näissä projekteissa.

Palautettiin liveääniryhmän kanssa portfolio pääsiäisen jälkeen, olisko lopulta ollut n. 70-sivuinen. Tein parin biisin miksaukset portfolioon, niistä tuli ihan hyviä loppupeleissä. Bändi oli tosi hyvä, joten miksasin biisejä ihan mielelläni. Tosin voksuraita oli vähän säröllä, mutta se itseasiassa toi aika siistin efektin biiseihin, mun onnekseni! Täältä voi käydä tsekkaamassa yhden biisin miksauksen: Skylarks - Holsten Fair (live mix)



Omien biisien kanssa ollaan tehty töitä aika vauhdilla, kuukauden sisään meillä on n. 13 äänitys-, editointi- ja miksaussessiota studioilla. Ollaan saatu rummut, basso ja kitarat äänitettyä, sekä laulut ja taustat toiseen biisiin. Jake on ollut suurena apuna, hän toimi meidän rumpalina sekä kitaristina, ja lupasi vielä hoitaa huudot toiseen biisiin. ensi viikolla äänitetään laulut myös toiseen biisiin, sen jälkeen onkin sovitusta ja miksausta. Päätettiin jättää kolmas biisi tuottamatta, se ei sopinut aikatauluihin, ja halusimme keskittyä kahteen palautettavaan biisiin.


Oli siistiä päästä laulamaan studioon pitkästä aikaa, varsinkin omia biisejä. Ne ovat muuttuneet aika paljon alkuperäisistä, kun kerran kummassakaan demossa ei alkujaan ollut rumpuja. Lisättiin toisen biisin bpm:a aika roimasti, toista vietiin enemmän funkimpaan suuntaan. Lisäksi kirjoitin lyriikat uusiksi, toki säilyttäen samoja elementtejä ja perusidean. Melodiakin muuttui, kun muutettiin sointukulkuja. Nyt, kun olen ollut tupakoimatta sen 1,5 kk niin äänikin pääsi ihan uusiin sfääreihin. 

 Äänten jälkityö- kurssin tehtävän kanssa oon aika liisterissä. keskityin alkuun miettimään musiikit valmiiksi, mutta tuntui siltä, että mikään musiikki ei toiminut täydellisesti kuvan kanssa. Jossain vaiheessa mietin, että sävellän omat musat, mutta siihen olisi kulunut niin paljon aikaa, ja olin jo kuluttanut liikaa aikaa etsiessäni, valitessani ja vaihdellessani valmiita biisejä kuvan kanssa. Päädyin umpikujaan, joten päätin keskittyä ääniefekteihin, ja miettiä biisejä myöhemmin. Vaikka olenkin tehnyt samantyyppisen tehtävän aiemmin, tuli jotenkin jälleen yllätyksenä, kuinka helvetin kauan aikaa efektien paikoilleen laitto/ viilaaminen vie. Siinä vaiheessa, kun eri ääniefektejä alkaa olla + - 50, alkaa läppärikin olemaan sitä mieltä, että nyt saa riittää, en pyöritä. Joten studioon mars, mutta kun sieltä ei kovin paljoa aikaa heru tällä hetkellä. palautukseen on kahdeksan päivää... kai tästä jotenkin selvitään, yritän alkuviikosta saada vielä extra- aikaa studioilta, ja muutoin pitää väsätä tehtävää kotona. Lisäksi videon kanssa pitää palauttaa storyboard, jota en ole vielä edes aloittanut. Mulla tosin on se efektilista valmiina, joten en ihan tyhjän päältä joudu aloittamaan. En myöskään ole aloittanut Subcultures & scenes- kurssin lopputehtävää, mutta aloittelen sitä pikku hiljaa ja puserran sen valmiiksi sitten, kun tuo videotehtävä on palautettu.

Ensi viikolla olisi tarkoitus ostaa lento takaisin Suomeen, hui! Viimeinen palautus on 15.5, ja 16. 5 lähden Brightoniin muutamaksi päiväksi. Ryhmä meidän koululaisia tulee tänne Suomesta musavientikurssin puitteissa. Itse olen myös kurssilla, tosin mun ei tartte matkustaa niin paljon :) Brightonissa järjestetään The Great Escape- festivaali, johon osallistuu tuhansia musiikkialan ammattilaisia. Pääsemme kuuntelemaan seminaareja ja luomaan suhteita, sekä tietenkin kuuntelemaan bändejä! Odotan erityisesti näkeväni Brother & Bones'n sekä Rebekka Karijordin livenä. Takaisin Suomeen olisi tarkoitus tulla 24.5, sillä 27. päivä matkaan Virroille Co- writing- kurssille, mikä kestää neljä päivää. Tarkoitus olisi samalla tehdä vaihtokurssin tehtävät valmiiksi sekä alkaa suunnittelemaan opinnäytetyötä, ennen kuin kesäduuni sekä työharjoittelu alkaa kesäkuussa.

Paljon hommaa, mutta kaikesta huolimatta pelkkää aurinkoa :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti